Ons verhaal

IBC is in 1998 opgericht door drie ondernemers met ambitie die zich voortdurend aanpassen aan de nieuwe omstandigheden in de markt en daarbij kansen zien en kansen benutten. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een internationaal opererend adviesbureau met 100 professionals.

Hoe het allemaal begon: drie gedreven ondernemers bundelen hun kennis, vaardigheden en ervaringen in Integrated Business Consulting. Een mix van verschillende personen en specifieke deskundigheden leidt tot prachtige oplossingen. Onze aanpak: Integraal. Met impact​. Hiervoor heeft IBC het impact-model ontwikkeld, waarin elk vraagstuk vanuit de verschillende perspectieven van de stakeholders van de organisatie, te weten de klanten, de businesspartners, de medewerkers  en de aandeelhouders wordt bekeken.

IBC groeit, zowel in opdrachten als in mensen. Naast adviesopdrachten richten wij ons nu ook op interim opdrachten en de ontwikkeling van young professionals.

Ondanks en misschien ook wel dankzij de groei houdt IBC haar eigen ‘smoel’: De mens staat centraal aan de basis van elk proces. Zowel klant als medewerker zijn de uitgangspunten van een geslaagd eindresultaat en daar zijn we trots op. Samen. Succesvol. De menselijke maat. Niet alleen in woord, maar ook in daad en sfeer. ​Wij geloven dat passie en plezier creativiteit en gedrevenheid activeren.

Een nieuwe koers

We hebben de wind in de zeilen en groeien door. Kennen wij dan alleen maar successen? Nee, niets menselijks is ons vreemd. In 2001 breekt een periode aan waarin de IBC boot het zwaar te verduren krijgt. Hoge golven. Wind tegen. Het is crisistijd. De markt en haar klanten raken verdwaald. IBC wordt gedwongen een andere koers te varen.

De bemanning blijft trouw en zet alle zeilen bij. Wat een top team. De menselijke kracht blijkt een boei voor de toekomst. We komen er samen sterker uit.

Onze crew is persoonlijk, deskundig en ondernemend. Wij veranderen, ontwikkelen en versterken onze klanten. Door het inmiddels diep gewortelde IBC-DNA kunnen wij ons blijven onderscheiden: wij kijken naar de harde en zachte kant van organisaties, de boven- en onderstroom, de plannen en het daadwerkelijke resultaat, de  persoonlijke en professionele ontwikkeling van mensen. Kortom wij gaan aan de slag  met de ambities van mensen om waarde te creëren.​

Inmiddels zetten wij koers richting de mijlpaal van ons 25 jarig bestaan. We blijven voortdurend in ontwikkeling. Wij gaan door met waar wij goed in zijn, blijven reflecteren en veranderen daar waar dat nodig is. Ons belangrijkste goed blijft een constante: onze mensen.

Op naar nog veel meer mooie, inspirerende en succesvolle jaren!

Onze business partners

ETIL

BUSINESS PARTNER

ETIL is onze partner voor het faciliteren en uitvoeren van marktonderzoeken

Smartz

BUSINESS PARTNER

Smartz is onze partner voor smart ICT- en data-toepassingen

Moed Management

BUSINESS PARTNER

Moed is onze partner voor # Taking you Forward programma